Fagene
Fælles for alle fag i STU-huset er at der undervises praksisnært på en måde, der relaterer til, og fører hen imod dine praktikker og øvrige mål i din uddannelsesplan.
Fagene varierer fra år til år, afhængig af ønsker og efterspørgsel. Nogle af forløbene tilrettelægges som kompetencekurser, hvor du får et OCN-bevis på dine opnåede læringsmål (læs nærmere om OCN på hjemmesiden).
Disse læringsbeviser indgår som en del af det samlede kompetencebevis du får, når du afslutter dit STU-forløb.
Dansk
Målrettet danskundervisning hvor du arbejder med sprog, litteratur og kommunikation. Du lytter, taler, læser og skriver, og opnår kendskab til litterære perioder og danske forfattere. Du træner desuden læsestrategier, grammatik og stavning. Med udgangspunkt i hvad du ønsker at blive dygtigere til, tilrettelægges et læringsforløb der opøver dine danskfaglige kompetencer.
Matematik
Arbejdet med basis-matematiske begreber er i centrum i undervisningen. Du får udviklet dine matematikkompetencer og forbedret din talforståelse og regne-færdigheder, og kobler dem til anvendelse i hverdagen. Vi tilbyder både en teoretisk baseret samt en mere ”praktisk anvendt” matematikundervisning.
Engelsk
I engelsk beskæftiger du dig med det engelske sprog og engelsk kultur, både i skrift og i tale. Du træner dit ordforråd og udtale via enkle tekster og dialog, du lærer at anvende en online ordbog og du øver dig i at udtrykke dig skriftligt f.eks. via mail, breve og enkle skriftlige fremstillinger.
Tysk
Du træner udtale og skriftlighed via enkle tekster, og øver dig i at kommunikere forståeligt. Du lærer at sammensætte enkle sætninger, tilegner dig et basis ordforråd og lærer at anvende en online ordbog. Du opnår begyndende kendskab til tysk kultur, og landets geografi.
I både dansk, matematik, sprogfag og resten af folkeskolens fagrække er der, for de elever der ønsker det, mulighed for at modtage undervisning på mindre hold i VUC i Skolebyen i Skjern. Alle elevers faglige niveau testes inden opstart på VUC. Du modtager løbende opfølgning og feedback på dit undervisningsforløb. Der er mulighed for at tage hele eller dele af Folkeskolens afgangseksamen.
Temaundervisning
Dette fleksible fag er tilpasset dig og dine individuelle mål i elevplanen. Undervisningen er fremtidsrettet, og du kommer til at arbejde med dine fremtidige jobmuligheder, besøge det lokale jobcenter, virksomhedsbesøg, budgetplanlægning, ADL, ”Digital Borger”, personlig udvikling, personlig fremtidsplan/MindMap, og meget mere. Du vil møde erfarne gæstelærere med noget på hjerte, og undervisere der tager udgangspunkt i det, DU har behov for at lære.
Kunst og kreativ
Du opdager og træner dine kreative kompetencer, og lærer hvad en håndværks- og designproces er. Du lærer at omsætte ideer og tanker til handling, og forarbejde materialer af alle slags til konkrete produkter. Du oplever glæden ved at arbejde med dine hænder, fordybe dig og at opnå tillid til dine egne muligheder. Du introduceres til verdenskunst, kunsthistorie, besøger kunstmuseer, lærer om farver og lader dig inspirere.
Kultur og samfund
Er du engageret i din omverden, og vil du blive bedre til at debattere og diskutere? I Kultur og samfund arbejder du for eksempel med nyheder fra ind- og udland og aktuelle politiske og samfundsmæssige emner. Du arbejder med at blive en aktiv borger i det omgivende samfund og bliver klog på det kommende folketingsvalg.
Faglaboratoriet
Har du brug for at lære på en anden måde, ved at føle-høre-gøre-røre? I Faglaboratoriet bliver du god til at bruge dine sanser og du har ord- og billedstøttet faglig undervisning på en alternativ måde. Sammen finder vi nye kommunikationsveje, for eksempel via it-hjælpemidler.
Livsparat
Livsmestring og personlig udvikling, parat til praktik, venskaber, selvværd, voksenliv, flytte hjemmefra, kærlighed, kropssprog, botræning/ADL og omgangsformer. Du arbejder med dig selv og din personlige udvikling.
Job og uddannelse
Vi tager ud i den virkelige verden, hvor vi har blandt andet besøgt Lego, Carlsberg og FCM, men det kan også være besøg hos lokale virksomheder i vores egen kommune, med efterfølgende muligheder for praktik.
Studietid
STUdietid er et frivilligt tilbud til eleverne hver mandag og torsdag kl. 12.00 - 14.15.
Et aktivt læringsmiljø med muligheder for:
- Tid til faglig fordybelse
- Lektiehjælp
- Elevsamtaler
- Aktiviteter og samvær med kammerater
- Møder med STU-vejlederne